Professionel sportsbetting: – Kan man leve af odds og betting?

Vi har alle været der… man rammer den ene kamp efter den anden på sine odds-kuponer, og pengene strømmer ind i form af skattefrie betting-gevinster. Man begynder at overveje, om man rent faktisk ville kunne sige sit job op, og begynde at spille odds og have betting som sit levebrød.

Men de fleste af os har også været dér, hvor heldet begynder at vende, og det synes komplet ligegyldigt hvad man har spillet på, for man kan bare ikke ramme et væddemål rigtigt. Om du så har taget Juventus hjemme mod Albinoleffe til odds 1.10, så ender kampen på mystisk vis uafgjort, og du ryger af på din kupon.

Herefter begynder du igen at overveje, om det overhovedet er muligt at leve af professionel sportsbetting, når selv de mest sikre bets ikke går hjem. Hver gang du blanker en kupon, æder det nemlig direkte ind i dit overskud, og er du uheldig nok, rammer saldoen før eller senere nul. Det skulle jo helst gå den anden vej, hvis du vil kunne ernære dig og betale dine regninger med gevinster fra professionel sportsbetting.

Derfor spørger vi nu: “Er det muligt at leve af odds og betting?” – Svaret er ja! Det er ikke noget alle og enhver bare lige sætter sig ned og gør, men det er bestemt muligt, hvis man arbejder hårdt og sætter sig ind i tingene.

I denne artikel kigger vi mere på, hvordan man rent faktisk har chancen for at gøre betting til sit levebrød.

 

Surebetting – en sikker måde at vinde på

Der findes en metode, hvorpå du kan vinde HVER gang du spiller, uanset hvem der vinder kampen. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke.

Metoden kaldes for “Surebetting”. Altså, “sikker betting” om man vil. Her skal du gøre lidt forarbejde selv inden du satser, men når pengene først er kommet ind, er du 100% sikret en gevinst.

Hvordan kan det så lade sig gøre? Jo, forskellige bookmakere tilbyder forskellige odds på kampene, og de spillere der tjener penge på surebetting finkæmmer markedet for odds på alle kampe. Det er ligesom en aktieanalytiker som sidder og studerer markedet inden han laver sin investering. Det samme gør du med surebetting, for din opgave er, at finde kampe, hvor en bookmaker har sat oddset højt på den ene hold, og en anden bookmaker har sat oddset højt på det andet hold.

I disse situationer, vil det være muligt for dig at placere penge på begge hold til at vinde kampen, og med den rigtige fordeling af indsatser, vil du være sikret en gevinst.

Surebetting kaldes også for sports arbitrage, og selv om det er en sikker vej til penge, er det dog stadig forbundet med nogle risici, som du kan læse mere om i næste afsnit.

 

Problemerne med Surebetting

Mens Surebetting er en sikker vej til gevinster, er det dog ikke helt uden problemer at surebette. Inden du kaster dig ud i at skimme markedet for odds til surebets, så læs lige med her.

Lad os sige, at du finder en basketkamp som er oplaget til surebetting, fordi du har fundet to forskellige bookmakere, som har udpeget hver sin favorit. Nu kan du snige et bet ind til odds 2.10 begge steder på både ude- og hjemmehold, hvilket selvfølgelig garanterer dig en gevinst. Du skynder dig ind og spille hos den første bookmaker på det ene hold, og derefter ind hos den anden bookie for at spille på det andet hold. Her opdager du dog, at bookmakeren i mellemtiden har nedjusteret oddset på det hold, du endnu ikke har spillet på.

Nu er du pludselig i farezonen for at tabe lidt penge, og selv om tabet i disse tilfælde er absolut minimalt (tæt på break even), så vil de gange dette sker, alligevel koste i dit samlede overskud.

Derudover er det en tidskrævende proces at surebette, fordi du kommer til at bruge mange timer foran skærmen, hvor du selv leder efter surebets, eller overvåger andre hjemmesider, som finder spillene for dig (ofte mod betaling).

 

Limit er det største problem

Sidst´, men bestemt ikke mindst, er der risikoen for at få limit hos bookmakerne. En bookmaker vil ofte give dig limit på din konto, hvis du spiller for store beløb, vinder for meget og stort set aldrig taber et væddemål eller hvis de opdager et mønster, hvor du kun spiller til de højeste odds på markedet.

Det er måske lidt beskidte tricks, at en bookmaker kan vælge at sætte en begrænsning på dine indsatser, bare fordi du er god til dét du laver, men sådan er det ikke desto mindre hos alle europæiske bookmakere. Er du en succesfuld surebetter, som benytter dig af bookmakere med dansk licens, vil du med garanti blive ramt af limit-loftet på et tidspunkt, og så vil din indtjening på surebets være absolut minimal.

Hvis surebets skal fungere, er du henvist til at bruge bookmakere i Asien, hvor kunderne “aldrig” får limits. Men disse bookmakere er samtidigt skattepligtige i Danmark, så nu er det i stedet SKAT der æder ind i dine gevinster.

Med andre ord, er surebetting en sikker vej til betting-gevinster, men det er med største sandsynlighed en stakket frist, og så kræver det altså også en pæn portion arbejde med at finde frem til disse “sikre bets”.

Læs også: Guide til gratis poker på nettet

 

Analysearbejde er vejen frem

Men kan man så leve af odds og betting, hvis man nu ser bort fra surebetting? Igen er svaret ja. Men det er bestemt ikke alle som kan gøre det.

For det første kræver det økonomisk stabilitet og råderum, og derudover kræver det analytisk indsigt i specifikke markeder. Du skal altså være i stand til at lave gode analyser af kommende kampe, for derved at kunne opnå en rigtig risikovurdering.

Hvor stor er chancen for at hjemmeholdet vinder denne kamp? Det er et åbent spørgsmål, hvor alverdens analytikere kan byde ind med hver deres svar, og det er i øvrigt svært at komme op med et facit. Faktum er, at det er svært at vide om man lavede en korrekt analyse før kampen, selv hvis du vinder på væddemålet.

Men lad os antage, at Barcelona spiller ude mod Bayern München i Champions League. Her er der pludselig odds 4.00 på Barcelona til at vinde kampen, og hvis du i din analyse vurderer, at Barcelona vinder kampen oftere end 1 ud af 4 gange, er det altså et +EV (expected value) væddemål at tage. Spørgsmålet er så, om du har ret i din analyse.

 

Spred variansen ud og spil kun singlebets

Professionelle sportsbettere placerer tusindvis af bets i løbet af et kalenderår, for at sprede variansen ud. Det vil sige, at selv om de misser et par bets, så er der altid nogle andre, velovervejede bets, i spil. På sigt skulle dette gerne eliminere effekten af de uheldige kampe, du selvfølgelig vil rende ind i, fordi de kun udgør en lille procentdel af de mange kvalitetsbets du har foretaget dig.

Hele humlen er, at du skal undlade at kombinere dine kampe på samme kupon, og i stedet investere i hver enkelt kamp med et singlebet. Taber du på dette bet, taber du KUN på dette bet, mens dine andre kampe stadig kører.

Du kender det nok godt selv, når du har lavet en kupon med 10 kampe lige på. Du rammer måske 8-9 stykker og ryger af på de sidste. Havde du placeret singlebets på alle 10 kampe, ville du formentlig have lavet et fint overskud på at ramme 8/10.

 

Praktisér sund bankroll management

Sidst men ikke mindst, skal du sørge for at praktisere stram Bankroll Management, hvis du vil have succes med sportsbetting. Sæt f.eks. 1000 kr. ind på din bettingkonto, og inddel del i units af 10 kr. stykket. Du må kun spille mellem 1-5 units på en kamp, det vil sige at du højest må satse 50 kr. på ét singlebet.

Efterhånden som du taber eller vinder, skal 1 unit selvfølgelig repræsentere 1% af din bankroll, således at hvis du når 100.000 kr. på kontoen, kan du begynde at satse 1000 kr. pr. singlebet. Eller 5000 kr. hvis du er all in på “et sikkert bet”.

Godt analysearbejde, høj singlebet volume og stram bankroll management er vejen frem, hvis du vil leve af betting og odds. Som vi startede med at skrive, er det ikke for alle. For de fleste af os, er betting nok bare en ekstra udgift i budgettet, som vi kalkulerer med for at få ekstra lir på fodboldkampe i TV, men det er også helt ok. Går man derimod med en drøm om at leve af sportsbetting, bør man gøre det ordentligt, og give sig selv den bedste chance for at profitere på sit spil på sigt.