Opsummering på Premier League sæsonen 2017/2018

Premier League sæsonen 2017/2018 er et overstået kapitel. Nu skal vi igennem en hektisk VM slutrunde, inden vi igen kan tage hul på verdens bedste fodboldliga.

I stedet for at vente på den kommende sæson, vælger vi i stedet at tage et tilbageblik på sæsonen, der netop er overstået. Hvem var de største vindere i sæsonen, hvem overraskede, og hvem rykkede ned.

Vi opsummere her hele sæsonen

Manchester City satte pointrekord

Hvis vi kort skal kigge på toppen af poppen, så satte Manchester City en imponerende rekord, da de hentede 100 point i løbet af hele sæsonen. Det er mere end noget andet hold nogensinde har formået.

Manchester City var altdominerende i ligaen, og det blev kun til to nederlag i løbet af hele sæsonen, da de tabte til Liverpool og Manchester United. Deres mesterskab var aldrig i fare, men der var til gengæld spænding i resten af ligaen.

Chelsea endte udenfor top 4

Hvis man er Chelsea fan, vil man hurtigst muligt gerne glemme denne sæson. Det blev til en sejr i FA Cuppen, men der bliver ingen Champions League til Contes drenge i den kommende sæson.

De fire øverste pladser gik til Manchester City, Manchester United, Tottenham og Liverpool, mens Chelsea og i den grad Arsenal skuffede, da de endte på 5. og 6. pladsen.

Oprykkerne var de største overraskelser

Det sker yderst sjældent, at de tre oprykkere alle formår at overleve. Det skete dog i denne sæson, Newcastle, Brighton og Huddersfield imponerede ved at overleve, hvor især Huddersfield med de mange danskere var den største overraskelse.

Jonas Lössl, Mathias Zanka Jørgensen og Phillip Billing kan dermed se frem til endnu en sæson i Premier League.

Mens oprykkerne overraskede ved alle at blive oppe, så var der tre hold der skuffende måtte tage turen ned i Championship.

En kold regnfuld aften i Stoke

Når man taler om de største stjerner, så joker man ofte med, om spilleren kunne imponere på samme vis, hvis han skulle levere på en kold regnfuld aften i Stoke.

Hvis man vil leverer på udebanen i Stoke, skal man en tur ned i Championship, da Stoke der ellers havde satset med store spillere i form af Jese og Shaqiri rykkede ned.

Med sig i faldet hev Stoke både West Bromwich Albions og Michael Laudrups tidligere klub, Swansea.

Hvilke spillere havde en fantastisk sæson?

Der var flere spillere, der var fuldstændig dominerende i Premier League i denne sæson. Kevin De Bruyne fra Manchester City er den ene af dem, mens Mo Salah er den anden.

Salah havde en fantom sæson, hvor han blev topscorer i Premier League, og samtidig blev han kåret til årets spiller i Premier League. Dette var dog en titel der lige så vel kunne være tilfældet De Bruyne, der var et billede på Manchester City’s flotte dominans.

Blandt de bedste i forrige sæson, kan man heller ikke komme udenom Harry Kane fra Tottenham. Angriberen blev den næstmest scorende spiller, og han kunne meget vel have overgået Mo Salah, hvis han havde undgået en skade sent i sæsonen.

Harry Kane er dog blevet udråbt som Englands anfører ved VM 2018 i Rusland på baggrund af sin indsats i sæsonen.

Managers der fik sparket

Traditionelt set fyres der rigtig mange managers i Premier League. Denne sæson var ingen undtagelse, hvor der efter sidste runde også blev afskediget to.

Sam Allerdyce fra Everton og David Moyes fra West Ham mistede begge deres jobs efter sidste spillerunde, mens legenden Arsene Wenger takkede af efter 22 år i Arsenal.

Den første manager der måtte lade livet var Frank De Boer, der blev fyret efter fire kampe i spidsen for Crystal Palace.

Craig Shakespeare tog over for Claudio Ranieri, der vandt Premier League med Leicester. Shakespeare fik en enkelt sæson, og så var det ud af vagten.

Ronald Koeman blev den tredje manager, der blev fyret i Premier League, mens Slaven Bilic var den sidste.