Er der danskere i MMA?

MMA (Mixed Martial Arts) er den af de absolut hårdeste kampsportsgrene der findes. Sporten bliver mere og mere populær, og den er langsomt ved at overtage boksning, som den kampsport flest seere gerne vil se.

Det skyldes især, at der kommer flere flamboyante typer til sporten, typer der i den grad giver underholdning og kulør. Flere af de navne vil blive nævnt lige om lidt, hvor vi også vil komme ind på, hvilke danskere du kan følge i MMA.

Hvem er de største stjerner i MMA?

Den ubetinget største stjerne, som vi næppe kommer til at se bliver overgået i de næste mange år, er Connor McGregor. Iren har simpelthen taget alle med storm siden sin debut, og det er der en klar grund til.

McGregor har stort set smadret alt han er kommet i nærheden af, og det har altså ikke været lette modstandere. McGregor har nemlig gået op i vægtklasse hele tre gange, og det er ikke nogen let sag. Bare at skulle gå en enkelt vægtklasse op, er noget de færreste kæmpere kan klare, mens de samtidig skal vinde.

Conor McGregor har været en gud for MMA sporten, hvor han senest valgte at skifte sportsgren, og træne op i Boksning, hvor han udfordrede en af de største bokselegender nogensinde, Floyd Mayweather. Det endte med en sejr til Mayweather, men sikke en kamp McGregor fik leveret.

De seneste rygter lyder på, at de to skal mødes igen, men denne gang i oktogonen.

Andre af de største stjerner i MMA sporten, er uden tvivl, Geroges St. Pierre, Anderson Silva, Jon Jones, Jose Aldo, samt Chuck Lidell.

Især Chick Lidell skal der bemærkes, Den nu 48-årige amerikaner stoppede karrieren i 2010, men har netop annonceret, at han vil gøre comeback, hvor han vil møde Jon Jones.

Danskere i MMA?

I Danmark har der ikke været den store tradition for MMA, men det afholder os ikke fra at have udøvere på højeste niveau. I øjeblikket har vi følgende danskere i MMA

Damir Hadzovic, Mads Burnell, Christian Colombo, Joachim Christensen. Sidst men ikke mindst har vi også fået den tidligere OL medaljevinder i brydning, Mark O Madsen med på MMA holdet.

Målet for Mark O Madsen er at komme med i UFC, og han har derfor skrottet planerne om OL i Tokyo 2020, for at satse på den nye drøm.